HHH Event 1e HHH-event Tulku Lobsang / woensdag 16 maart 2011

Tulku Lobsang is een eigentijdse Tibetaanse Boeddhistische leraar. Hij is jong, energiek en humoristisch. Zijn spontane en dynamische manier van onderwijzen, zijn vriendelijkheid en Boeddhistische wijsheid maken Tulku Lobsang een waardevolle vertegenwoordiger van de Tibetaanse Boeddhistische cultuur. Hij is een veel gevraagde leraar en hartverwarmend spreker en reist 11 maanden per jaar om over de hele wereld inspirerende lezingen, workshops en retraites te geven.

Thema van dit event: 'Hoe helpt Boeddhisme om business op een duurzaam nivo te krijgen, na een aantal jaar crisis en chaos?'

Het dilemma en de kracht van keuze

Een lezing met Tulku Lobsang over de rol van de keuze in ons dagelijks privé- en zakenleven. De dilemma’s die we ervaren bij het maken van keuzen en de impact van de keuze zelf met betrekking op ons en onze omgeving. Als we een beter en gelukkiger manier van leven willen hebben, kunnen anderen ons helpen, maar de fundamentele taak om te veranderen ligt bij onszelf. Een keuze waarbij de kracht van liefde ons kan helpen. Er zijn mensen die denken dat dit soft is, maar degene die ervaren hebben hoe hard liefde kan zijn, die begrijpen dat deze keuzes op een essentieel ander niveau liggen.

Vanuit het Boeddhisme kijken we naar de westerse zakenwereld en onze persoonlijke invloed hierop. Tijdens deze inspirerende lezing leert Tulku Lobsang ons vanuit een ander perspectief de kracht van keuzes maken, liefde en zaken doen.

Until you know everything, there is only one way to make life clear. To decide.

Tulku Lobsang

De voertaal van dit event was engels

 

Samenvatting van de lezing van Tulku Lobsang

Knowledge isn’t wisdom, Love is wisdom.

10 Boeddhistische wijsheden in Business vertaald naar het achtvoudig pad van Boeddhisme in Business. Dit pad is overigens een cirkel :

  1. Juiste intentie = Denk groot, doe klein
  2. Juist spreken = Luister meer en spreek minder
  3. Juist handelen = Neem een besluit en voer het uit
  4. Juist levensonderhoud = Werk hard en volg je hart
  5. Juiste inspanning =  Hoe je iets doet, is hoe je het krijgt
  6. Juiste aandacht  = Zie alles zoals het zich voordoet
  7. Juiste concentratie = Doe alles met 100% aandacht.
  8. Juiste inzicht = Wees bewust wat doet je en waarom je dat doet?

‘Wisdom makes love stable, and love makes wisdom infinite’

 

Wil je Tulku Lobsang Rinpoche volgen, dan vind je hier zijn Nederlandse website.