De gids voor persoonlijke transformatie: de reis naar je hart

We forenzen dagelijks van huis naar werk en weer terug. De files zijn ouderwets lang en we staan uren achter elkaar in de rij. En deze dagelijkse reizen maken we vaak zonder ons dat te realiseren. In de file staan we stil, maar meestal staan we niet stil wat welke reizen we allemaal kunnen maken.

Heel af en toe is een van die reizen transformerend voor je hele leven. Filosofen en Psychologen zien hierbij vaak dat zo’n reis begint in ons hoofd, groeit vanuit een tekort (met frustratie, onvrede of boosheid) of vanuit een verlangen (een toekomst, droom of visie). De reislustige toeristen, avonturiers of nieuwsgierige verkopers reizen dan vaak door, omdat ze weten, dat de bestemming uiteindelijk bijzonder en mooi zal zijn.

Langs deze kronkelige wegen leven de onheilsprofetenclickbait-cowboys en protest-fans er lustig op los, om de reizigers van het pad te brengen en te houden. Wat die flauwe tegenwerkers doorgaans vergeten, is dat deze reizen leiden naar ons hart. Van ons hoofd naar ons hart. Een afstand van een paar decimeter en maar soms duurt deze reis weken, maanden of jaren. Regelmatig leidt die weg je langs een kronkelig pad, langs een gevaarlijk ravijn, of raak je achterop door slecht weer. De beroemde Leider van het Hart Martin Luther King had in 1967 hier een remedie voor: samenwerken! Hij zei dat ‘degenen die van vrede houden, zich beter moeten organiseren, dan diegenen die op oorlogspad zijn’.

Het goede nieuws is dat er steeds meer goed nieuws is

En dat kunnen we steeds makkelijker, steeds vaker, steeds langer op steeds meer plaatsen doen. We noemen een paar: Positieve PsychologiePeace JournalismEconomics & Peace Research of optimistische platforms als Future CrunchGood News Network en meer goed nieuws.

En dan is er nog meer ‘goed’ nieuws van onze Business Friend Warchild. Ze hebben een Team Experience ontwikkeld. Dit is een krachtig ontworpen team-workshop, die iedereen de kans geeft, om te ervaren wat de impact is, van het goede werk van Warchild.

Haal het kind uit de oorlog, haal de oorlog uit het kind (Warchild doet het)

De reis naar ons hart is de beste gids, om de oorlog in het hoofd van talloze beschadigde kinderen tot rust te helpen brengen. Help Warchild om de toekomst van deze onschuldige slachtoffers meer hoop te geven. Want vrede is niet vanzelfsprekend en vrede blijft, als we daar elke dag iets aan doen.

Scroll naar boven