Vrede, het Verleden, Verkopers en Verder

Je haalt het kind wel uit de oorlog, maar hoe haal je de oorlog uit het kind?

We leefden lang alsof er ‘alleen ver weg’ oorlog was, in Afghanistan, in Rwanda, in Syrië, maar Oekraïense gezinnen wonen tegenwoordig in bijna elke gemeente, in de buurt. Zo is het afgelopen jaar oorlog dichterbij gekomen, dan het decennialang was.

Oorlog kruipt ook onder onze huid en het kan ons levenslang achtervolgen, als het niet goed verwerkt wordt. Daarom denken we nu aan 449 miljoen kinderen, die op dit moment (2021) opgroeien met oorlog, vreselijk geweld of in een conflictgebied. Bijvoorbeeld Nadine, vluchtte met haar familie uit Syrië en woont nu in Nederland. Het goede werk van War Child helpt Nadine en duizenden andere kinderen om hun traumatische ervaringen te verwerken en weer kind te kunnen zijn. Zo voorkomen ze dat oorlog van generatie op generatie wordt doorgegeven. Zo halen ze ‘de oorlog uit het kind’.

Verkopen En Vrede: hoe werkt dat?

Net als die oorlog die we op afstand hielden, waren gesprekken over goede doelen iets voor de borrel of het weekend. We breken ook met deze trend en zien steeds meer organisaties hun uiterste best doen, om écht ‘duurzaam en sociaal’ te zijn. Hierbinnen groeit de groep échte pioniers die zich als B Corp (Benefit Corporation) certificeren.

Waarom steunen we Warchild dan?

We hebben hiervoor vier reden: De eerste reden is, omdat ons hart uitgaat naar alle kinderen en dan vooral kinderen, die opgroeien in een vijandige, complexe omgeving. Ten tweede leert de geschiedenis ons, dat ‘make trade, not war’ bewezen effectief is. Wanneer elke verkoper zich dit elke dag realiseert, elke dag weet, dat ze aan vrede bijdragen, dan wordt de wereld hier absoluut beter van. Ten derde dragen we bij aan commerciële groei van onze huidige klanten en Warchild gunnen we eenzelfde groei. Zodat zij nog meer kunnen doen, waar ze al meer dan 20 jaar goed in zijn. En als vierde voelen we ons inhoudelijk verwant aan Warchild, die met muziek en zeer effectieve programma’s kinderen en ouders helpen om weer vrede te vinden.

Ben je dan nieuwsgierig hoe Warchild werkt en wil dat je zelf eens meemaken of ken je iemand die je dit wilt aanraden? Ze hebben hiervoor een speciale Team Experience ontwikkeld en we waren bij een van de pilots hiervan. We waren onder de indruk hoe goed de Warchild Team Experience werkt! Wil je met jouw team (6 tot 15 leden) dit in één dag ervaren én elkaar beter leren kennen? Mail ons dan voor meer informatie of benader Marlous of Marie Therese van Warchild via LinkedIn.

Help kinderen los te komen, van wat hun ouders meemaakten

De Afghaanse activiste Kamela Hamidy vluchtte tien jaar geleden voor de Taliban. In Afghanistan blijven was geen optie, want het gevaar voor haarzelf en haar gezin was te groot. Voor de driedelige videoserie ‘Laat oorlog geen generaties duren’ spreekt Hanneke Groenteman met Kamela en haar dochter Morvarid over hoe traumatische ervaringen van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven. Wil je ook bijdragen aan deze ‘vredesmissie’, deel dan deze blog via de buttons hieronder, volg Morvarid (op instagram), of sponsor het werk van Warchild.

En vier vandaag alsof het Bevrijdingsdag is, alsof het 5 mei is en vier vandaag de vrede uitbundig en met elkaar. Omdat het kan. Omdat het bijzonder is. Want élke dag vrede vieren, dat willen we allemaal, maar het kan nog niet voor iedereen.

Scroll naar boven